Climeons löfte i prospektet: Inga fler nyemissioner på 180 dagar

Teknikbolaget Climeon har släppt prospektet för bolagets företrädesemission av units. Emissionsguiden hissar inga nya flaggor och slopar en tidigare flagga om bristfällig information.
Climeons löfte i prospektet: Inga fler nyemissioner på 180 dagar - Climeon VD Lena Sundquist
VD Lena Sundquist tecknar sin pro rata-andel i Climeons företrädesemission. Andra som tecknar är miljardären Peter Lindell och SEB-stiftelsen.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Climeons företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 100 Mkr före emissionskostnader.

När villkoren publicerades hissades en flagga om bristfällig information eftersom emissionskostnaderna inte fanns angivna. Efter en genomgång av prospektet står det klart att kostnaderna för emissionen uppgår till 9,8 Mkr (motsvarande 9,8% av emissionen).

Emissionsguiden har tidigare belyst den goda uppslutningen bland befintliga storägare som agerar teckningsåtagare i emissionen. I prospektet framgår även att VD Lena Sundquist tecknar sin pro rata-andel. Förvisso äger hon enbart 0,04% av kapitalet, men det är likväl en positiv signal att ledningen inte ställer sig vid sidlinjen i kapitalanskaffningen. Andra som tecknar är miljardären Peter Lindell samt SEB-stiftelsen.

Inga nyemissioner på 180 dagar

Climeon har även lämnat ett åtagande gentemot sin finansiella rådgivare DNB om att (”med vissa undantag”) inte emittera fler aktier eller genomföra liknande transaktioner under en period om 180 dagar efter att utfallet kommunicerats. Detta skickar förhoppningsvis en signal till bolagets aktieägare om att inga oförväntade överraskningar i emissionsväg bör vara att vänta i närtid. Dock har bolaget inte någon historik av så pass täta nyemissioner.

I vilket fall slopas flaggan om bristfällig information och inga ytterligare flaggor i emissionen hissas.

Emissionsguiden återkommer med en avslutande artikel om transaktionen när utfallet kommuniceras omkring den 23 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets