Cloetta stoppar 850 ton förorenad choklad

Cloetta stoppar nu försäljningen av hundratals ton chokladprodukter, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Orsaken ska vara hälsofarlig palmolja. Aktien faller 6% på nyheten.
Cloetta stoppar 850 ton förorenad choklad - Kexchoklad production in Ljungsbro, Sweden
Foto: Cloetta

Produkterna som stoppas är bland annat Kexchoklad, Sportlunch och Polly.

Orsaken till stoppet är palmolja från Malaysia som ska ha kontaminerats av hälsofarliga ämnen.

Problemet ska ha upptäckts i Danmark, efter att en råvaruleverantör slagit larm. Miljöförvaltningen i Malmö utreder nu ärendet med stöd av Livsmedelsverket.

”Med hjälp av Livsmedelsverkets riskbedömare har vi bedömt att hälsorisk inte kan uteslutas för varken barn eller vuxna. Cirka 850 ton är spårade av Cloetta och det är olika produkter och partier som är berörda, säger William Osmani, livsmedelsinspektör i Malmö, till Siren.

”Även om det inte handlar om en råvara som går rakt in i produkten, utan kan ha lägre halter vill vi inte ta några som helst risker”, säger Laura Lindholm, kommunikations- och IR-direktör på Cloetta.

Aktien handlas vid 14-tiden ner 6% på nyheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco