Com Hem sänker priser

Det har gått drygt två månader sedan kabeloperatören Com Hem börsnoterades. Nu sänker bolaget priserna, skriver Carnegie i en ny analys.

Från och med onsdagen den 27 augusti sänker Com Hem sina priser för nya bredbandskunder med i genomsnitt 15 procent. Samtidigt erbjuder kabeloperatören befintliga bredbandskunder att gratis uppgradera till 50 Mbit per sekund, för de som har en lägre hastighet. Det skriver Carnegie i ett investerarbrev som Affärsvärlden har tagit del av.

Enligt Carnegie kommer prissänkningen inte att ha någon större inverkan på bolagets vinst, initialt. De tror heller inte att beslutet kan leda till ett priskrig på marknaden för bredband. I stället spår Carnegie att prissänkningen tillsammans med en minimihastighet på 50 Mbit/sekund kan vara en konkurrensfördel under hösten.

Carnegie rekommenderar därför fortsatt köp av Com Hem-aktien.

I sitt prospekt inför börsnoteringen, daterat till den 3 juni 2014, skrev Com Hem så här:

”Om Com Hem inte kan attrahera nya och behålla existerande kunder samtidigt som Bolaget behåller sina priser och marginaler, kan detta ha en väsentligt negativ inverkan på Bolagets verksamhet, finansiella ställning och resultat.”

Com Hems aktie stod klockan 14.30 i drygt 25 kronor, ned cirka 1,5 procent.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.