Cristina Stenbeck: Höga värderingar inom tekniksektorn

Kinnevik har satsat stort inom e-handel och den digitala omvandlingen i näringslivet. Bolagets vd Lorenzo Grabau och styrelseordförande Cristina Stenbeck är dock skeptiska till de upptrissade värderingarna på många e-handelsbolag, särskilt de som idag står utanför börsen.

”Det är absolut väldigt höga värderingar där ute och en massa kapital som flödar in i vårt segment. Då blir det trångt. Går du in som investerare nu i många privata bolag I USA så kommer du in på väldigt höga värderingar”, säger Stenbeck i en intervju med nyhetssajten Breakit.

Kinnevik har därför börjat röra sig mot nya digitala sektorer som hälsa och utbildning där bolaget ser stora möjligheter. Än så länge har inga investeringar inom dessa segment skett, men det kan komma menar Lorenzo Grabau.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.