Då noteras 24Storage på First North

Self storage-aktören 24Storage ska notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och genomför inför det en nyemission på totalt cirka 100 miljoner kronor.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande på måndagen.

Priset i erbjudandet har fastställts till 47 kronor per aktie, motsvarande ett värde på bolagets alla aktier på cirka 601 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Ett antal så kallade cornerstone-investerare har åtagit sig att teckna motsvarande 75 procent av erbjudandet, alltså aktier för 75 miljoner kronor. De inkluderar bland andra Adrigo Asset Management, Consensus Asset Management via tre fonder, Johan Thorell via bolag och Ivar Kjellberg AB.

Nettolikviden på 92,2 miljoner kronor avses primärt utgöra expansionskapital i enlighet med 24Storage tillväxtstrategi om att förvärva fler förrådsanläggningar samt stärka bolagets finansiella ställning.

Teckningsperioden pågår från den 27 november till den 6 december för allmänheten och ytterligare en handelsdag för institutionella investerare. Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North är den 10 december 2019.

24Storage grundades under 2015 av Michael Fogelberg som tidigare har grundat Shurgard.

”24Storage erbjuder sina kunder förvaringsyta utanför hemmet på ett enkelt sätt med hög tillgänglighet med ambition om att bli marknadsledande på den svenska marknaden”, heter det i pressmeddelandet.

Bolagets fastighetsportfölj värderades till cirka 1,1 miljarder kronor per den 30 september. Antalet uthyrbara kvadratmeter uppgick till cirka 50.000. I nuläget har bolaget 23 förrådsanläggningar med över 10.000 uthyrbara förråd.

Befintliga aktieägare inkluderar bland andra Ernström Kapital AB, Swedia Highp AB (Staffan Persson) och grundaren Michael Fogelberg.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.