Dagens nya aktieråd

Flertalet bolag höjs till köp under tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Duni till köp från behåll. Riktkursen höjs till 135 från 130 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Aktien stängde på 115:80 kronor på måndagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för bettingbolagsunderleverantören Net Ent till köp från behåll. Riktkursen höjs till 36 från 31 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagsmorgonen.

ABG Sundal Collier inleder bevakningen av Paradox med rekommendationen köp. Riktkursen är 165 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Vid 10.40-tiden på tisdagen hade Paradox stigit med 4,9 procent till 138:60 kronor

Net Ent stängde på 30:70 kronor på måndagen.

Pareto tar upp bevakning av forskningsbolaget Pledpharma genom att sätta rekommendationen till köp och riktkursen till 58 kronor. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 15:82 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrad på 230 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker samtidigt sin rekommendation för fordonsunderleverantören Concentric till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks till 135 kronor från 145 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för teknikkonsulten Sweco till 270 kronor från tidigare 250 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev.

Kepler Cheuvreux höjer även riktkursen för Axfood till 200 kronor från 185 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

För Ica sänker även Kepler Cheuvreux riktkursen till 415 kronor, från tidigare 420 kronor. Rekommendationen minska kvarstår.

RBC Capital Markets höjer riktkursen för H&M till 235 kronor från 225 kronor. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys.

H&M-aktien stängde på strax under 204 kronor på måndagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för den Oslonoterade sportkedjan XXL till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 15 från 27 norska kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

På måndagen stängde aktien på 21:90 kronor i Oslo.

Sänkningen motiveras bland annat med att den svaga tillväxten i norsk och svensk sporthandel under det tredje kvartalet troligen har mynnat ut i omfattande reor. Danske Bank har vidare gjort betydande sänkningar i sina estimat för perioden 2019-2021.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från neutral. Det framgår av Bloomberg.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Boliden till 260 kronor från 240 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på 246:90 kronor på måndagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Saab till 380 kronor från 405 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på 274:70 kronor på måndagen.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.