Dagens nya köpråd

Dagen har bjudit på ett antal rekommendations- och riktkursförändringar, bland annat höjs ett finskt bolag och ett stålbolag till köp.

 

———————————————————————-

Bolag:             

Bank     Ny     (Gammal) 
        

———————————————————————-

Ericsson:

Goldman Sachs            Neutral            (Köp)

Kinnevik:

Citi Research      

Köp, 335 kr       

(Köp, 281 kr)

 

Sandvik:

Danske Bank        

Köp, 118 kr       

(Köp, 108 kr)

UBS                

Sälj, 81 kr       

(Sälj, 73 kr)

 

Sobi:

Swedbank           

Starkt köp, 155 kr

(Starkt köp, 135 kr)

 

SSAB:

Carnegie           

Köp, 58 kr        

(Behåll, 45 kr)

Citi Research      

Köp, 60 kr        

(Köp, 55 kr)

Nordea             

Sälj, 45 kr       

(Behåll, 46 kr)

SEB Equity Research

Sälj, 48 kr       

(Behåll)

 

Outotec:

Danske Bank        

Köp               

(Avvakta)

 

Tele2:

Swedbank           

Minska, 95 kr     

(Neutral, 88 kr)

UBS                

Köp, 124 kr       

(Köp, 115 kr)

 

Goldman Sachs sänker rekommendationen för Ericsson till neutral, från tidigare köp. Det rapporterar nyhetsbyrån dpa-AFX.

Citi Research höjer riktkursen för investmentbolaget Kinnevik till 335 kronor, från tidigare 281 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en ny uppdatering.

Danske Bank höjer riktkursen på Sandvik från 108 till 118 kronor.

Rekommendationen är kvar på köp. Det framgår av tisdagens morgonbrev.

“Trots att de underliggande intäkterna var långt i från bra så ingöt gårdagens rapport förtroende. En av nyckelfaktorerna i Sandvik, divisionen Mining, visade på återhämtning. Återhämtningen berodde till stor del på valutaeffekter men vi ser även en växande eftermarknad (organisk tillväxt 5 procent) och mindre omstruktureringskostnader framöver”, motiverar banken.

Även UBS höjer riktkursen på Sandvik, från 73 till 81 kronor. Rekommendationen är kvar på sälj. Det framgår av tisdagens morgonbrev.

Swedbank höjer riktkursen för specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrum, till 155 kronor, från tidigare 135 kronor. Rekommendationen är fortsatt starkt köp. Det framgår av en ny uppdatering.

Carnegie höjer rekommendationen för SSAB till köp, från tidigare behåll. Riktkursen dras upp till 58 kronor, från tidigare 45 kronor. Det erfar SIX News.

Även Citi Research höjer riktkursen för SSAB, till 60 kronor, från tidigare 55 kronor. Rekommendationen är fortsatt köp. Det framgår av en ny uppdatering.

Nordea och SEB Equity Research sänker emellertid sina rekommendationer för SSAB.

Nordea sänker rekommendationen till sälj, från tidigare behåll. Riktkursen dras samtidigt ned till 45 kronor, från tidigare 46 kronor. Det erfar SIX News.

Även SEB Equity Research nedgraderar sin rekommendation till sälj från tidigare behåll. Riktkursen ligger vid 48 kronor, erfar SIX.

Danske höjer rekommendationen för finska Outotec till köp, från tidigare avvakta. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Swedbank sänker rekommendationen för Tele2 till minska, från tidigare neutral. Riktkursen dras samtidigt upp till 95 kronor, från tidigare 88 kronor. Det framgår av en ny uppdatering.

UBS höjer emellertid riktkursen för Tele2 till 124 kronor, från tidigare 115 kronor. Rekommendationen är fortsatt köp. Det framgår av ett marknadsbrev.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.