Dagens nya köprekommendationer

En ståltillverkare, två finska verkstadsbolag, ett bussbolag får nya köprekommendationer under morgonen.

Credit Suisse återupptar bevakning av ståltillverkaren SSAB med betyget outperform. Riktkursen för A-aktien sätts till 40 kronor. Det skriver Reuters.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för det finländska verkstadsbolaget Metso till köp från tidigare minska. Riktkursen höjs till 39 euro från 29 euro. Det skriver Bloomberg First Word.

Metso stängde till kursen 34:10 euro på Helsingforsbörsen på måndagen.

Nordea tar upp bevakning av bussbolaget Nobina och sätter en köprekommendation på aktien. Riktkursen ligger på 90 kronor. Det rapporterar Bloomberg News.

Nordea Markets höjer också sin rekommendation för det finländska verkstadsbolaget Valmet till köp från sälj. Riktkursen är 20 euro. Det framgår av Bloomberg.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för MTG till jämvikt från undervikt. Riktkursen sänks samtidigt till 100 från 112 kronor. Det framgår av en analys.

MTG-aktien steg med 14 procent till drygt 86 kronor på måndagen efter att bolaget berättat om ett samarbete med den kinesiska streamingplattformen Huya. Och det är denna affär som ligger bakom Morgan Stanleys rekommendationshöjning.

Samarbetet med Huya är “ett signifikant positivt steg” för bolaget och aktien, enligt Morgan Stanley som framförallt menar att affären är positiv för sentimentet runt MTG.

SEB Equities höjer riktkursen för H&M till 170 kronor från 152:50 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Samtidigt sänker Societe Generale riktkursen för H&M till 116 kronor från 118 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

H&M-aktien stängde på kursnivån 186:06 på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för THQ Nordic till 275 kronor från 254 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

THQ:s aktie stängde på kursnivån 242 kronor på måndagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Dustin till behåll från köp. Riktkursen sänks till 95 från 97 kronor. Det skriver Bloomberg News.

Dustin backade 1 procent på måndagen och stängde på 80:05 kronor.

Tyska DZ Bank har sänkt rekommendationen för Astra Zeneca till sälj från tidigare behåll. Det skriver Bloomberg News.

Riktkursen är 66 brittiska pund, motsvarande cirka 780 svenska kronor.

Astra Zeneca handlades till drygt 893 kronor vid 9.30-tiden på Stockholmsbörsen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här