Dämpad riskvilja på Wall Street

New York-börserna väntas öppna måndagens handel något lägre, av terminsnoteringarna i skrivande stund att döma.

Svaghet i Morgan Stanleys färska kvartalsrapport och en förstärkt US dollar gör sitt för att dämpa den kortsiktiga riskviljan.

Klockan 15.00 sågs terminen för det breda storbolagsindexet S&P 500 0,3 procent under sitt fair value från fredagskvällen. Motsvarande termin för Nasdaq 100 sågs 0,4 procent under fair value.

Morgan Stanley var nästa stora finanskoncern att få bekänna färg. Med ett justerat resultat motsvarande 0,34 dollar per aktie för tredje kvartalet, ned från 0,64 dollar justerat i fjolårsperioden, blev kvartalet dock en besvikelse. Väntat var 0,64 dollar enligt analytikerkonsensus från Zacks Estimates. Det är dock ej fastställt huruvida analytikerestimaten varit fullt ut jämförbara gentemot de justeringar som Morgan Stanley valde att göra.

Även de justerade intäkterna missade dock förväntningarna och så väl Morgan Stanleys rapporterade vinst som intäkter backade mot fjolårskvartalets utfall.

Morgan Stanleys vd och styrelseordförande James Gorman vittnar i rapporten om att volatiliteten på de globala marknaderna medfört en svår tradingmiljö samt utmaningar för den asiatiska företagsbankverksamheten. Gorman ville dock samtidigt trycka på koncernens mer stabila delar, så som förmögenhetsförvaltningen.

Morgan Stanley-aktien hade tappat 5,9 procent i förhandeln vid tidpunkten för denna krönika.

Finanskollegan Goldman Sachs, också de med stora investmentbanks- och tradinginslag, noterades 0,7 procent lägre i förhandeln.

Weightwatchers har lyckats få in den välkända TV-personligheten Oprah Winfrey som 10-procentig delägare via en riktad nyemission. Därtill erhåller Winfrey optioner som ger rätt att köpa ytterligare 5 procent av det utspädda aktieantalet i viktminskningsbolaget. Aktien har rusat med hela 96 procent i förhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.