Danska finansinspektionen utreder Danske Bank

Danska finansinspektionen, Finanstilsynet, har inlett en utredning mot Danske Bank efter att det uppdagats att man tagit för mycket betalt från kunder i flera år på grund av problem med IT-systemet.
Danska finansinspektionen utreder Danske Bank - danske-bank-700_binary_6947516.jpg
Finanstilsynet har gett banken fram till den 10 september att besvara ett antal frågor relaterat till fallet, inklusive när felet upptäcktes.

Danske Bank har sagt att cirka 15 000 kunder har blivit drabbade. För vissa av kunderna ska detta gå flera årtionden tillbaka. Banken granskar nu runt 100 000 konton för att reparera skadorna. Drabbade kunder kommer att bli kompenserade.

I samband med upptäckten har danskarna surnat till kring Danske Bank. En undersökning gjord åt affärstidningen Børsen visar att 55 procent av danskarna sagt att de aldrig vill vara kunder hos banken. Detta är en ökning från 35 procent under finanskrisåret 2008.

Danske Bank är sedan tidigare också involverade i en stor penningtvättsskandal i Baltikum.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets