Danske Bank inför negativ ränta

I Danmark fortsätter bankerna att införa negativa räntor och sist bland storbankerna är Danske Bank.

Banken inför en minusränta på 0,75 procent för kunder med minst 1,5 miljoner danska kronor på ett så kallat nemkonto, samt på alla belopp över 750 000 danska kronor för de som inte har ett nemkonto. Det framgår av en publicering på hemsidan.

”Under flera år har vi haft en situation med mycket låga räntor, och Danmarks Nationalbank har varit negativa under en lång period – och det verkar inte förändras för närvarande,” skriver banken i meddelandet.

Ett stort antal banker har redan infört negativa räntor, inklusive Jyske Bank, Nykredit, Spar Nord, Sydbank, Nordea, Merkur Andelskasse, BankNordik, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn och Alm. Brand.

Förra sommaren lovade Danske Bank att privatpersoner skulle slippa negativ ränta.

Danske Bank lovar att privatpersoner slipper negativ räntaDen danska storbanken Danske Bank kommer aldrig att belasta några privatpersoners inlåningskonton med negativa räntor. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.