Laddar

Danske Bank: ”Var inte rädda för bakslag på börsen”

Givet att många aktiemarknader handlas nära rekordnivåer, väljer Danske Bank att i senaste veckobrevet flagga för bakslag.
Danske Bank: ”Var inte rädda för bakslag på börsen” - trading trader börsen stockholmsbörsen

Banken är av uppfattningen att man inte bör vara rädd för bakslag, utan framhåller att de förekommer även under bra börsår.

“Mediannedgången från toppen varje år har dock varit -15%, vilket visat att även under goda börsår så kan aktiemarknaden falla ganska kraftigt i perioder. Det kan vara bra att ha i åtanke om vi får en period med svagare marknadsutveckling”, skriver banken. Men “att ta hem vinst bara för att börsen står rekordhögt, eller att drabbas av panik och sälja av när marknaden faller, kan i längden bli väldigt dyrt mätt som utebliven avkastning”, tillägger man.

Danske Bank behåller sin övervikt för aktier då man anser att den rådande optimismen vilar på goda grunder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.