Danske Bank vinstvarnar

Danske Bank spår en lägre nettovinst på grund av försämrade makroekonomiska utsikter som ett resultat av situationen med covid-19. Banken drar tillbaka tidigare guidning för 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.Danske Bank preciserar inte för vilken period som avses i fråga om lägre nettovinst.

“Vår preliminära bedömning baserad på förändringar i modellantaganden är att kreditförluster sannolikt kommer att öka på grund av svårare scenarion”, heter det.

Banken hänvisar vidare till hög volatilitet på de finansiella marknaderna vilket kan ha en negativ påverkan på tradingintäkterna.

Samtidigt påpekas det att den underliggande verksamheten presterar i linje med förväntningarna.

Banken hade tidigare guidat för att nettovinsten under 2020 skulle uppgå till mellan 8 och 10 miljarder danska kronor. Banken räknar med att kunna ge en uppdatering i samband med första kvartalsrapporten för året den 30 april.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här