Danske: Börsen har mer att ge

Att makrostatistiken har uppsida kvar och att cykliska sektorer inte hängt med i börsrallyt ses som en möjlighet av Danske Bank.

Efter börsraset för ett halvår sedan har återhämtningen på börsen varit stark, påeldad av bland annat penningpolitiska stimulanser och finanspolitiska stödpaket.

Alla sektorer har dock inte gått lika bra i det senaste halvårets börsuppgång, påpekar Danske Bank i sin House View-rapport. Sällanköpsvaror, IT och kommunikationstjänster har gått starkt, emedan energisektorn, bank och industri har halkat efter.

Danske Bank ser en möjlighet i att makrostatistiken har uppsida kvar och att de cykliska sektorerna inte hängt med i börsrallyt. I den fortsatta ekonomiska återhämtningen väntas cykliska sektorer ta över som draglok på börsen. Banken ser därför fortsatt potential i aktier och behåller en liten övervikt i aktier jämfört med obligationer.

Vidare föredras den amerikanska aktiemarknaden jämfört med den europeiska då den politiska risken ses som lägre samtidigt som den amerikanska tillväxten är högre. Dessutom väger IT och sällanköpssektorn tungt på den amerikanska börsen.

Vad gäller cyklisk exponering hämtas denna genom en övervikt i tillväxtmarknader med fokus på Asien.

“Kina var först in och först ut ur krisen, och ekonomin fortsätter att växla upp vilket även gynnar andra asiatiska marknader. Vinsttillväxten är och väntas förbli betydligt högre än på utvecklade marknader, och värderingarna är attraktiva”, skriver banken.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här