Danske höjer tobaksbolag

Danske Bank höjer riktkursen på tobaksbolaget Swedish Match från 260 till 270 kronor. Rekommendationen är kvar på köp.

Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

”Swedish Match har tillkännagivit att den höjda skatten på 12 procent på snus till fullo kommer att föras vidare på distributörerna. Vi hade förväntat oss oförändrade priser inom premiumsegmentet och höjda priser inom andra segment”, skriver banken.

”Dagens värdering är låg, både i absoluta tal och i förhållande till jämförbara bolag. På längre sikt förväntar vi oss en försäljning av STG och av den amerikanska cigarrverksamheten, vilket skulle lämna utrymme för betydande utdelning och samtidigt göra Swedish Match till ett renodlat rökfritt tobaksbolag”, bedömer Danske Bank vidare.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.