Danske: Så mycket stiger borättspriserna i Stockholm

Danske Bank noterar att bostadspriserna visar sig mer motståndskraftiga än vad de tidigare trott.

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot en uppgång på 0,8 procent i april, jämfört med föregående månad. Detta är något starkare än det normala säsongsmönstret. Samtidigt minskade omsättningen jämfört med april i fjol.

Det skriver Danske Bank i en analys.

Banken noterar att prisuppgången följer på en tidigare uppgång i mars och att bostadspriserna därmed visat sig mer motståndskraftiga än vad de hittills trott. Mot bakgrund av svagare tillväxtutsikter för svensk ekonomi och tentativa signaler om en svagare arbetsmarknad har Danske Bank dock svårt att se någon bestående boprisuppgång.

”Priserna på bostadsrätter i Stockholm steg lite mer än normalt i april samtidigt som omsättningen föll. De svagare tillväxtutsikterna för svensk ekonomi talar emot en bestående prisuppgång”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, i en kommentar.

 

Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.