Därför sätter Citi sälj på Swedish Match

Tobaksbolaget Swedish Match rapportresultat för det första kvartalet kom in nära förväntningarna på underliggande basis, och Citi tror därför att få investerare kommer att ändra sin syn på aktien.

Det skriver Citi i en marknadskommentar där analyshuset också upprepar rekommendationen sälj på tolv månaders sikt, även om Citi misstänker att det fortfarande kan finnas uppsida på kort sikt.

Citi förväntar sig att konkurrensdynamiken inom snus och snuff kommer att fortsätta med små förändringar under de närmaste åren, vilket innebär begränsad vinsttillväxt.

Man förväntar sig inte att skattehöjningar skulle hjälpa den svenska situationen, eftersom skattehöjningar på tobaksmarknader med höga priser tenderar att utlösa så kallad down-trading (det vill säga att minskad kvalitet på en produkt för att forma säljpriset efter kundernas efterfrågan SIX anm).

Citi anser att den nuvarande värderingen är hög, och tvivlar på att bolaget kommer att tas över.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.