Demokraten Joe Manchin är oroad över inflationen – Fed bör sluta stimulera ekonomin

Den amerikanske demokraten Joe Manchin har i ett brev till Fed-chefen Jerome Powell gett uttryck för en oro över den ökade inflationen och vädjat till Powell att avsluta den stimulerande penningpolitiken. Det rapporterar Wall Street Journal.
Joe Manchin
Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite
Manchin ser det som oroande att Fed fortsatt injicerar rekordsummor för att stimulera ekonomin när recessionen är över och en kraftig återhämtning påbörjad.

I brevet skriver han att fortsatt stimulans från Fed tillsammans med stora finanspolitiska paket från kongressen kan leda till ytterligare, ännu kraftigare ökningar av inflationen.

Med fortsatta stimulanser ser Manchin att ekonomin överhettas och oundvikliga inflationsskatter införs, vilket den vanliga amerikanska arbetaren inte har råd med.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.