DI: Dags att köpa hotellbolaget

Hotelloperatören Rezidor Hotel Group får köprekommendation av Dagens Industri. DI:s riktkurs är satt till 42 kronor per aktie och risknivån i rådet bedömer DI själva som medelhög.

Det framgår av måndagens utgåva av tidningen.

Tre positiva faktorer med Rezidor är den förväntat kraftiga vinstökningen under 2016, att hotellbranschen växer snabbare än BNP och att aktien är lågt värderad.

Tre mer negativa faktorer innefattar den otydliga kopplingen till det huvudägande hotellbolaget Carlson, svängigheten i verksamheten och att aktiens nuvarande direktavkastning är låg.

På tidningens prognoser för 2016 handlas Rezidor i dag till en p/e-talsmultipel om 15 gånger.

Enligt DI är det en ”betydligt lägre” värdering än för andra noterade hotellföretag och värderingen ses även som låg ”med tanke på att hotellverksamhet är lite av en tillväxtbransch”.

DI menar samtidigt att man inte bör förvänta sig ett snabbt utköp från huvudägaren Carlsons sida:

”Inte ens när Rezidors aktiekurs 2009 var en tredjedel av i dag valde huvudägaren att slå till med ett bud. Den tycks gilla att äga ett noterat dotterbolag även om logiken vore stor om Carlson slutligen tog in bolaget.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco