DI: Köp handelsbolaget

Dagens Industri rekommenderar köp i industrileverantören Bufab, enligt en analys i måndagens utgåva av tidningen.

”I en het noteringsvåg på Stockholmsbörsen utgör Bufab ett av få svala undantag. Handelsbolaget förpassades i princip tillbaka till startpunkten igen efter ett svagt bokslut, men vi är beredda att ge aktien en ny chans”, skriver skribenten Martin Blomgren.

Sjunkande rörelsemarginal i fjärde kvartalet, till 6,2 från 10 procent gillades inte av marknaden. Rapporten för första kvartalet gav en del lugnande besked där rörelsemarginalen sjönk till 8 från 9 procent.

Enligt tidningen kommer rörelsemarginalutvecklingen att vara avgörande för aktien och om bolaget lyckas gneta sig tillbaka till tvåsiffriga tal igen.

Dagens Industri tror inte på någon snabb återhämtning men ändå en uppgång till 8,5 procent i år och 9,5 procent nästa år.

Det ger då en värdering på p/e-talet med 14 och knappt 12 nästa år. Det är billigt jämfört med börsen i övrigt. Och kan bolaget bara visa att man är på rätt väg igen så kan en uppvärdering av aktien ske utan häftiga vinstlyft, skriver tidningen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.