DI: Låt Qviberg ha MQ för sig själv

Det är inte glasklart vad modebolaget tillför på marknaden, skriver Dagens Industri.

MQ:s butiker har drabbats av allt annat än anstormning. Företaget dras med en mängd utmaningar och låga marginaler. Frågan går också djupare och är mer existentialistisk än en något för stor kostnadskostym. Det skriver Dagens Industri i en kommentar.

“För det är inte glasklart vad MQ egentligen tillför på marknaden. Man kläms från flera olika håll och gör ungefär det onlineaktörer gör, fast inte lika bra och då främst i butiksformat”, skriver affärstidningen. 

I sin slutsats skriver Dagens industri att bolaget balanserar på en farlig gräns med fallande efterfrågan, magra marginaler i en sektor som digitaliseras och skuldtyngd balansräkning. Tidningen uppger också att man skall vara försiktig med att måla upp undergångsscenarior, men uppger också att det i MQ:s fall är säkrast att låta Qviberg ha aktien för sig själv.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här