DI: Teckna inte fönster- och dörrbolaget

När private equity-bolaget Ratos väljer att börsnotera fönster- och dörrbolaget Inwido har man lagt värderingsrabatten åt sidan. Det menar Dagens Industri i måndagens tidning och avråder från att teckna aktien.

Förvisso anses bolaget vara välskött och har en återkommande tillväxt under året, Inwidos försäljning steg med 6 procent organiskt och orderingången med 14 procent under första halvåret 2014.

Dagens Industri ser det heller inte som omöjligt att bolaget når det egna målet om en rörelsemarginal på 12 procent 2016, givet att fönstermarknaden växer med drygt 3 procent i volym de kommande två åren.

Ett förväntat pris om 74 kronor per aktie ger dock ett börsvärde om 9,4 gånger tidningens rörelsevinstprognos för 2016, vilket gör Inwido näst dyrast av alla byggrelaterade aktier efter Nibe. Det anses vara en dyr nyintroduktion och Dagens Industri avråder att teckna aktien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.