Dometic förvärvar Valterra Products

Fritidsproduktsbolaget Dometic förvärvar Valterra Products som är en nordamerikansk leverantör av service och eftermarknadsprodukter för RV- och CPV-industrin. Prislappen i affären hålls hemlig men Dometic uppger att man betalar med kontanter och förvärvet väntas bidra till resultat per aktie redan från start.
dometic
Foto: Dometic
Under 2020 hade Valterra en nettoomsättning på omkring 94 miljoner dollar, med en god rörelsemarginal och en organisk tillväxt om 12 procent.

”Förvärvet är en del av vår strategi att stärka vår position inom Service och Aftermarket i den växande friluftsindustrin. Valterra kompletterar vår produktportfölj och stärker vårt erbjudande i att göra Dometic än mer relevant för våra nuvarande och framtida kunder.” säger Dometics vd Juan Vargues i ett pressmeddelande.

Förutom att förvärvet breddar Dometics position inom service och eftermarknad stärks också positionen på den snabbt växande marknaden för mobila solenergilösningar genom varumärket Go Power.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets