Dometic-rally efter upprepade köprekommendationer från DNB och Pareto

Fritidsproduktsbolaget Dometic stiger som mest 6,7 % under måndagen efter att DNB och Pareto Securities valt upprepa sina köprekommendationer. Analyshusen delade också med sig av positiva kommentarer kring bolaget, rapporterar Bloomberg News.
dometic
Foto: Dometic

DNB, som har fortsatt köp på bolaget, beskriver det som ”mer motståndskraftigt än någonsin” och ser förbättringar på lång sikt. Dock tror DNB först på en försämring av läget innan det ljusnar. Riktkursen trimmas ned till 106 kronor (110).

Pareto Securities ser också kortsiktiga bekymmer men anser att aktien redan nu är attraktiv för långsiktiga investerare.

Värderingen på cirka 9,1 gånger årets förväntade ev/ebitda är i nivå med de lägsta nivåerna från våren 2020 och utgör ett bra köptillfälle, menar analyshuset.

Pareto upprepar köp men sänker riktkursen till 105 kronor (110).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets