Domstol beordrar likvidation av Evergrande

En domstol i Hongkong har beordrat världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, kinesiska Evergrande, att gå i likvidation.
Domstol beordrar likvidation av Evergrande - Hong Kong China Evergrande
Foto: AP Photo/Vincent Yu

Det efter att bolaget inte lyckats presentera något konkret omstruktureringsförslag, rapporterar Reuters.

Evergrande har haft mer än två år på sig att presentera en plan efter att ha missat en obligationsbetalning, men inte kommit fram med någon tydlig lösning.

”Det är dags för domstolen att säga att det räcker nu”, sade domare Linda Chan.

Domen väntas dock inte få en stor påverkan på Evergrandes verksamhet, inklusive bostadsprojekten, i närtid. Detta då det kan ta månader eller år för den offshore-likvidator som utsetts av fordringsägarna att ta kontroll över dotterbolag på det kinesiska fastlandet – en annan jurisdiktion än Hongkong.

Att påverkan inte blir stor omgående underströks också av Evergrandes vd Siu Shawn, Hon sade att ordern inte kommer att påverka bostadsprojekten och att de kommer att levereras till kunderna.

Evergrandes skulder uppgår till mer än 300 miljarder dollar.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets