Doros vd avgår med omedelbar verkan

Doro utser sin finanschef Carl-Johan Zetterberg Boudrie till ny vd och koncernchef med omedelbar verkan.

Han ersätter Robert Puskaric som varit vd för Doro sedan 1 februari 2017.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tills en ersättare utsetts fortsätter Carl-Johan Zetterberg Boudrie även i rollen som finanschef.

Ett naturligt skifte utan bakomliggande dramatik. Så beskriver Doros styrelseordförande Lennart Jacobsen beslutet.

“Styrelsen har gjort en genomlysning av bolaget och vi håller ju på med en transformering till att bli ett care-bolag och i samband med det så har vi sett att Carl-Johan är precis rätt person att leda bolaget för nästa fas”, säger Lennart Jacobsen till Nyhetsbyrån Direkt och tillägger att “det nu är dags för en ny typ av ledare.”

Vad har ni letat efter?

“Vi tycker att Carl-Johan är en väldigt modern typ av ledare som är inkluderande och bra på att bygga team. Vi är ju ett bolag som har gjort en del förvärv och finns på många orter och det handlar om att kunna bygga starka team och attrahera och behålla talanger i bolaget. Vi har en väldigt ambitiös plan för att växa inom care, där han också har en bakgrund. Han har även en bakgrund inom företagsförvärv och strategi, vilket är precis det vi går igenom”, säger Lennart Jacobsen och fortsätter:

“Han är som klippt och skuren för rollen och han kommer dessutom internt ifrån, vilket gör att vi inte tappar tempo.”

Har transformeringen till ett hälsovårdsinriktat bolag gått för sakta?

“Man vill alltid att det ska gå fortare, så är det ju, men jag tycker att vi har gjort väldigt mycket de senaste åren, möjligen är våra ambitioner lite högre nu än vad de var tidigare”, säger Lennart Jacobsen och pekar på att Doro till stora delar även har en ny styrelse, där han själv valdes till ny ordförande vid stämman tidigare i april, och han menar att det då är naturligt att se över de planer som finns och var bolaget ska gasa och bromsa.

“Vi gör ingen strategisk förändring i planerna eller något sådant, utan det här handlar om rätt man på rätt plats”, säger Lennart Jacobsen till Direkt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här