Durocs vinst lyfter

Industri- och handelskoncernen rapporterar en kraftigt ökad vinst.

Duroc rapporterar en nettoomsättning på 778 miljoner kronor (653) för det tredje kvartalet, januari-mars, i det brutna räkenskapsåret. Organisk tillväxt uppgick till 9 procent.

Ebitda-resultatet uppgick till 43,5 miljoner kronor (26,0). Justerad ebitda blev 40,5 miljoner kronor (30,4), motsvarande en justerad ebitda-marginal1 om 5,2 procent (4,7).

Rörelseresultatet uppgick till 30,5 miljoner kronor (14,6).

Resultat efter skatt uppgick till 21,0 miljoner kronor (10,6), motsvarande 0:54 kronor per aktie (0:27).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 26,5 miljoner kronor (47,5).

Under kvartalet har Duroc investerat 42 miljoner kronor, motsvarande en ägarandel om 10 procent i det engelska börsbolaget Carclo.

”Detta kvartal är det Industrihandel och specifikt Duroc Machine Tool som accelererar och därmed står för den största förbättringen i koncernen. Därmed kan jag med glädje konstatera att de krafttag som initierades för att komma tillrätta med en företagsgrupp som underpresterat under en lång tid nu ger resultat”, kommenterar vd John Häger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.