Dyster dag för Bennet

Carl Bennet, miljardär, industriman och storägare, har en tuff dag på börsen under måndagen. Alla bolag där han är storägare faller.

Carl Bennet, huvudägaren i Getinge, kan hålla sig för skratt under måndagen. Med 55 miljoner A-aktier, enligt ägartjänsten Holdings, har Bennet 20 procent av kapitalet och 50 procent av rösterna i medicinteknikbolaget.

Klockan 15 på måndagen har aktiernas värde tappat 15 procent och handlas för 77 kronor. Bennets sammanlagda innehav värderas därmed till 4 351 miljoner kronor. Därmed har friherre Bennet, om han skulle realisera innehavet, förlorat 775 miljoner kronor i Getinge.

I Lifco – som är Bennets tyngsta innehav – har Bennet 46 miljoner aktier. Dessa föll också under måndagen trots att inget samband finns med Getinge, utom det faktum att Carl Bennett är storägare i båda bolagen. Lifco-aktien backade 3,6 procent eller 13,5 till  kronor till 358 kronor och Carl Bennet förlorade 621 miljoner kronor.

I ett tredje börsbolag, Arjo, har Bennet 68 miljoner aktier. De hade mitt på eftermiddagen fallit i värde med 2,2 procent eller 65 öre per aktie.  Bennets andel minskade i värde med 30 miljoner kronor.

Elanders, tryckeriet och logistikföretaget, föll också under måndagen. Elandersaktien backade med 2 kronor, eller 2,4 procent, till 81 kronor. Bennets innehav om 18 miljoner aktier föll därmed i värde med cirka 36 miljoner kronor.

Sammantaget  är Carl Bennets orealiserade förluster i de här fyra bolagen nära 1,5 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.