ECB-chefen Lagarde håller fast vid tes om övergående inflation

ECB:s chef Christine Lagarde står fast vid sin tes om att inflationen endast är tillfällig och menar vidare att hon inte ser några tecken på att den senaste ökningen inbäddas till löner. Det skriver Reuters som hänvisar till Lagardes tal till IMF på torsdagen.
ECB-chefen Christine Lagarde
ECB-chefen Christine Lagarde. Foto: Hannibal Hanschke/TT

”Vi fortsätter att se att denna uppgång är driven av tillfälliga faktorer”, sa hon och fortsatte: ”Effekterna av dessa faktorer bör försvinna av de årliga prisförändringarna under nästa år, vilket dämpar den årliga inflationen.”

Eurozonens inflation väntas nå 4 procent före årets slut vilket är det dubbla mot ECB:s mål om 2 procent. Ett växande antal ekonomer spår att inflationen fortsatt kommer ligga kvar över det målet under 2022, skriver Reuters.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets