Efter rapportraset: 14 miljarder upp i rök för Lars Wingefors

Embracers VD Lars Wingefors har haft ett minst sagt tungt år på börsen. Efter att aktien rapportrasat är Wingefors innehav nu värt drygt 12 miljarder kronor - mindre än hälften av värdet vid årsskiftet.
Lars Wingefors, Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Tobias Ohls

Gamingbolaget Embracers aktie rasar handlöst på Stockholmsbörsen idag. Detta efter att bolaget släppt sin kvartalsrapport. Där framkom att helårsprognosen sänks och bolagsledningen utesluter inte att bolaget kan komma att styckas upp.

För storägaren och VD:n Lars Wingefors blev kursfallet ytterligare en hård smäll.

Hittills i år har hans Embracer-innehav tappat 14 miljarder kronor i värde och värderas nu till drygt 12 miljarder kronor, enligt Afv:s beräkningar baserat på data från Holdings.

Lars Wingefors äger medicintekniksbolag

Lars Wingefors äger även drygt 20% av medicinteknikbolaget Calmark Sweden. Hittills i år har hans innehav i bolaget minskat med drygt 33 miljoner kronor och är nu värderat till 7,4 miljoner kronor.

Även hans investering i IT-lösningsbolaget Scout Gaming Group lyser rött. Där har spel-VD:n tappat drygt 6 miljoner kronor och innehavet är numera drygt 153 000 kronor.

Industrielektronikleverantören Inission, som också är ett av hans innehav, är det som klarat sig bäst på börsen i år med en nedgång på drygt 0,6%. Innehavet i det bolaget värderas till drygt 58 miljoner kronor.

Lars Wingefors äger även drygt 8% i det onoterade finanstjänstbolaget Frink liksom drygt 9% i det icke-börslistade mjukvarubolaget Pinmeto. De innehaven uppskattar Holdings är värderade till drygt 14,1 miljoner respektive 10,8 miljoner kronor.

Vill du veta vilka aktier som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så hittar du det på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets