Efter uteblivna Telia-fusionen – nu kan Telenor lämna Danmark

Fusionen mellan norska Telenor och svenskfinska Telia Soneras danska verksamheter gick i stöpet för drygt en månad sedan. Nu öppnar Telenors vd Sigve Brekke för att mobiloperatören kan lämna grannlandet.

De båda operatörerna planerade att slå ihop sina verksamheter i Danmark där man tillsammans hade runt 3,5 miljoner kunder, cirka 40 procent av den danska marknaden.

Den 11 september i år avbröts dock arbetet med fusionen efter att det lutade mot att EU inte skulle godkänna den.

– Vi är förstås riktigt besvikna, sade Telia Soneras finanschef Christina Luiga i samband med beskedet.

Nu säger Telenors vd Sigve Brekke att han är beredd att lägga ned verksamheten i grannlandet.

– Telenor behöver inte vara i Danmark, sade han på onsdagen enligt Dagens Næringsliv.

Den norska mobiloperatören har spenderat över 20 miljarder norska kronor i Danmark till följd av bland annat stora nedskrivningar i landet.

– Danmark är inte en strategiskt viktig marknad för Telenor, och alla möjligheter värderas, sade Brekke, enligt tidningen.

Telenor omsatte 1,3 miljarder norska kronor i Danmark under tredje kvartalet och gjorde en rörelseförlust på 233 miljoner kronor. Visserligen fick mobiloperatören 15 000 nya kunder men intäkten per kund föll med 10 procent.

– Danmark är en plats där saker och ting har gått helt snett och ingen kan tjäna pengar på data, säger Telenors finanschef Richard Aa, enligt Dagens Næringsliv.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.