El Salvadors geotermiska bolag ska tillhandahålla ren energi för bitcoin-grävare

El Salvadors geotermiska bolag, LaGeo, ska tillhandahålla ren och billig energi till bitcoin-grävare. Det meddelar president Nayib Bukele på Twitter.
Man handlar i butik som accepterar bitcoin i El Salvador.
En man handlar i butik som accepterar bitcoin i El Salvador. Foto: AP Photo/Salvador Melendez/TT
Beskedet kommer knappt ett dygn efter att den centralamerikanska nationen blivit först i världen att acceptera bitcoin som betalningsmedel.

LaGeo utvinner energi från landets vulkankällor. Enligt Bukele kommer tillgången till denna energi att snabbt utveckla bitcoin i landet.

El Salvadors positiva hållning till bitcoin beror på att kryptovalutor underlättar förflyttning av pengar. Detta är av stor vikt för landet eftersom cirka 20 procent av dess BNP kommer från remitteringar, det vill säga medborgare som skickar pengar hem från utlandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.