Electrolux valberedning förslår Ikea-veteranen som ny ordförande

Valberedningen i vitvarubolaget Electrolux föreslår Ikea-veteranen Torbjörn Lööf som ny styrelseordförande efter Staffan Bohmans aviserade sorti tidigare i oktober.
Electrolux valberedning förslår Ikea-veteranen som ny ordförande - TORBJÖRN LÖÖF
Torbjörn Lööf. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lööf är sedan tidigare styrelseledamot i börsbolagen Husqvarna och Essity, samt Blåkläder och Mercer International. Främst är han dock känd för att ha varit vd för Inter Ikea Holding samt Inter Ikea Systems och för att ha huserat inom möbeljätten i 30 år, skriver Dagens industri.

”Det är valberedningens uppfattning att detta gör honom mycket väl lämpad att som styrelseordförande i Electrolux leda bolagets pågående arbete med att skärpa sitt strategiska fokus på lönsam tillväxt inom utvalda kategorier av hushållsprodukter i mellan- och premiumsegmenten”, skrivs det i pressmeddelandet.

Electrolux har gått tungt på börsen den senaste tiden och nådde på onsdagen ett nytt bottenrekord från pandemikraschen 2020. Ett beslut om Lööf kommer fattas på årsstämman i slutet av mars nästa år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.