Elon Musks Neuralink har testats på levande grisar

Elon Musks Neuralink har testat sin enhet på levande grisar, och det beskrivs av Tesla-chefen som en "Fitbit i skallen". Det rapporterar CNBC.
Teslas Elon Musk
Elon Musk. Foto: John Raoux/TT
Produkten som kopplar ihop hjärnan med ett chip skulle kunna erbjuda flera fördelar, exempelvis bekämpa minnesförlust och andra medicinska sjukdomar. Musk uppgav vid presentationen att förhoppningen är att en robot ska kunna göra hela operationen för detta på drygt en timme.

Enligt experter bedöms Neuralink och eventuella konkurrenter möta flera stora hinder på vägen mot ett godkännande, bland annat etiska frågor samt säkerhetsfrågor. I juli förra året uttryckte Musk en ambition att ha ett implantat i en mänsklig patient per utgången av detta år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets