Embracer förvärvar amerikanska spelstudion Shiver Entertainment

Embracer har genom dotterbolaget Saber Interactive förvärvat amerikanska spelutvecklingsstudion Shiver Entertainment. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.
Lars Wingefors, VD för Embracer
Lars Wingefors, VD för Embracer, i sitt eget rum på huvudkontoret i Karlstad. Foto: Tobias Ohls

Miami-baserade Shiver grundades 2013 av John Schappert och Jason Andersen och fokuserar på spelutveckling, samutveckling och porting projekt över olika plattformar och genrer. Bolaget omsatte 40 miljoner kronor under kalenderåret 2020.

”Shiver har ett team om 17 erfarna utvecklare som framgångsrikt har samarbetat med ledande förlag med populära spelprojekt som Mortal Kombat. Teamet arbetar även med ett antal spelutvecklingsprojekt som kommer att bli klara i närtid. Förvärvet adderar två välrespekterade industriveteraner till Sabers operativa koncern, ytterligare utvecklingskapacitet och viktigast av allt starka affärsutvecklingsmöjligheter”, skriver Embracer.

Embracer uppskattar att Shiver bidrar med en operationell ebit på 40-60 miljoner kronor under räkenskapsåret 2022/23 och 70-90 miljoner kronor under räkenskapsåret 2023/24.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets