Embracer köper vr-underhållningsföretaget Vertigo Games

Gamingbolaget Embracer köper nederländska Vertigo Games som utvecklar och distribuerar spel exklusivt för virtual reality. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Embracer
Initial köpeskilling uppgår till 50 miljoner euro, motsvarande 520 miljoner kronor, varav 40 miljoner euro betalas i kontanter och resten i nyemitterade B-aktier.

I villkoren för affären ingår också en tilläggsköpeskilling på maximalt 65 miljoner euro som betalas ut om vissa milstolpar uppfylls under en tioårsperiod. Av denna summa betalas 25 miljoner euro i kontanter och resten i nyemitterade B-aktier.

Rotterdam-baserade Vertigo Games grundades 2008 och har 50 anställda, varav 37 arbetar som utvecklare. Bolagets största spelsuccé hittills är Arizona Sunshine, ett samarbetsspel för fyra spelare där man skjuter zombies.
Transaktionen av Vertigo Games slutförs idag. Embracer genomför affären med Vertigo Games genom sitt helägda dotterbolag Koch Media GmbH.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.