Embracer plockas in i Swedbanks fokusportfölj – skogsjätte ratas

Swedbank plockar bort tre aktier bland sina sektorfavoriter. Samtidigt plockas småspararfavoriten Embracer in i bankens fokusportfölj.
Embracer plockas in i Swedbanks fokusportfölj – skogsjätte ratas - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT

Swedbank ser en fortsatt strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar, drivet av en återhämtning i ekonomin, tillsammans med låga räntor och fortsatta stimulanser. Främst förordas’ bolag som ses gynnas av ett återöppnande av samhället och en sekventiell återhämtning i ekonomin. Det skriver Swedbank angående såväl sin fokusportfölj som sina sektorfavoriter.

I veckans uppdatering av sektorfavoriterna plockas såväl Stora Enso, som Billerud Korsnäs och SCA bort ur sektorn basindustri. Inga nya aktier tillkommer.

Vad gäller bankens fokusportfölj plockas Stora Enso bort ur portföljen. Vikten från Stora Enso fördelas med 4 procentenheter till det nya innehavet Embracer, samtidigt som Assa Abloy ökas med 2 procentenheter och Sandvik ökas med 4 procentenheter.

Det långsiktiga investeringscaset i spelkoncernen Embracer ses som attraktivt, givet den väldiversifierade och ytterst starka intäktstillväxten, skriver Swedbank. Aktien tros främst drivas av en värderingsåterhämtning framöver, då nedgången i aktien främst berott på en generell sektornedgång.

”Mot bakgrund av den höga diversifieringen, samt den solida organiska och förvärvsdrivna tillväxten vi ser framför oss, finner vi således aktien attraktivt värderad till EV/Ebitda 8,6x 2023E2” skriver de.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG