Embracer vinstvarnar – sänker prognosen för helåret

Gamingbolaget Embracer sänker sin förväntade prognos för det justerade rörelseresultat på helårsbasis. Bolaget meddelar att justerat EBIT för 2022/2023 blir lägre än väntat.
Embracers vd Lars Wingefors
Embracers VD Lars Wingefors. Foto: Jessica Gow / TT

Embracer uppskattar att det justerade rörelseresultatet blir 0,9 miljarder kronor i det fjärde kvartalet (januari-mars 2023), vilket resulterar i att det justerade rörelseresultatet för helåret landar på 6,35 miljarder kronor. Det är lägre än det tidigare kommunicerade prognosintervallet på 8-10 miljarder kronor.

Enligt bolaget beror skillnaden främst på att partner- och licensavtal inte har slutförts, i enlighet med vad som kommunicerades den 27 mars.

Embracer sade i slutet av mars att de partner- och licensavtal som förhandlas med flera branschpartners sannolikt inte skulle komma att slutföras under fjärde kvartalet 2022/23, utan i stället under första kvartalet 2023/24 (april-juni 2023). Det fick analyshuset Kepler Cheuvreux att redan då tolka beskedet som en vinstvarning.

Enligt Factset låg förväntningarna på det justerade rörelseresultatet i fjärde kvartalet på runt 1,4 miljarder och runt 6,9 miljarder på helåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.