Emission på 500 miljoner i XXL

Norska sportkedjan XXL, som vinstvarnade under onsdagen, har genomfört en riktad nyemission på 500 miljoner norska kronor. Bolaget meddelar också att det planerar en uppföljande emission i mars nästa år.
Emission på 500 miljoner i XXL - XXL
Foto: XXL

Emissionen på 500 miljoner norska kronor omfattade 135,1 miljoner nya aktier till teckningskursen 3,70 norska kronor per aktie. XXL-aktien stängde på 4,08 norska kronor på onsdagen. Det ger en rabatt på cirka 9%.

Bland de som tecknade i emissionen var storägaren Altor, Dolphin Management och Funkybiz.

XXL tänker använda likviden till att återbetala utestående skulder.

Vad gäller den uppföljande emissionen för aktieägarna kommer den också att genomföras till samma teckningskurs på 3,70 norska kronor per aktie. Däremot kommer färre antal nya aktier att ges ut, totalt 27 miljoner, vilket inbringar cirka 100 miljoner norska kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets