Emissionsguiden hissar en flagga i ScandiDos företrädesemission

Medicinteknikbolaget ScandiDos genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 18 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar en flagga.
Emissionsguiden hissar en flagga i ScandiDos företrädesemission - Scandidos
ScandiDos styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i oktober 2023. Till vänster VD Gustaf Piehl, till höger (på bordet) ScandiDos flaggskeppsprodukt Delta Phantom+.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

ScandiDos har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra medicinteknikbolaget 18,2 Mkr brutto. Kostnaderna väntas bli 0,6 Mkr eller 3,3% av emissionsbeloppet.

Kapitalanskaffningens motiv är att finansiera bolagets omstruktureringsprogram för att ScandiDos på sikt ska kunna nå lönsamhet.

Bolaget ämnar framöver fokusera sin verksamhet på dess 3D-mätfantomer, som används innan patienter får strålbehandling mot cancer.

AKTIEN HANDLAS NER TILL TECKNINGSKURS

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

ScandiDos aktie handlades ner under teckningskurs cirka 20 minuter efter att bolagets pressmeddelande släpptes på tisdagen under öppen handel på First North. I skrivande stund handlas aktien i 1,57 kronor, att jämföra med teckningskursen 1,60 kronor.

ScandiDos VD Gustaf Piehl meddelar att han brukar undvika att kommentera eller spekulera i aktiekursens utveckling. Han lägger dock till:

”Jag tror på bolaget och på vår plan och mitt fokus är på att försöka få emissionen fulltecknad.”

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt memorandum.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets