Emissionsguiden inleder bevakning av ScandiDos företrädesemission

Medicinteknikbolaget ScandiDos har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 18 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av ScandiDos företrädesemission - ScandiDos.
ScandiDos styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i oktober 2023. I bild (på bordet) ScandiDos flaggskeppsprodukt Delta Phantom+.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

ScandiDos har beslutat att ta in 18,2 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är att finansiera bolagets omstruktureringsprogram för att ScandiDos på sikt ska kunna nå lönsamhet.

Bolaget ämnar framöver fokusera sin verksamhet på dess 3D-mätfantomer, som används innan patienter får strålbehandling mot cancer.

Teckningskursen är satt till 1,60 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 20,8% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 37,8% genom teckningsåtaganden om 6,9 Mkr. Dessa har lämnats av ScandiDos ”större aktieägare”, styrelse och VD Gustav Piehl. Det finns inga garantiåtaganden i emissionen.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 20%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets