Emissionsguiden inleder bevakning av Oncopeptides nyemission

Biotechbolaget Oncopeptides vill ta in 314 Mkr genom en företrädesemission. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Oncopeptides nyemission - Oncopeptides Pepaxto
Oncopeptides vill ta in 314 Mkr i en företrädesemission av aktier.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Oncopeptides har beslutat att ta in 314 Mkr före kostnader genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är finansiera kommersialiseringen av läkemedlet Pepaxti i Europa fram till 2026 – då bolaget hoppas bli lönsamt. Pengarna ska också gå till vidare forskning på andra läkemedelskandidater, samt till att försöka ingå partnerskap för försäljning av Pepaxti utanför Europa.

Teckningskursen är satt till 2,60 kr per stamaktie, vilket innebär en rabatt på 34% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad i sin helhet genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till cirka 37,8 Mkr (12% av emissionen) och har lämnats av de två storägarna HealthCap och Redmile Group, samt ett antal insynspersoner i bolaget. Dessa parter har åtagit sig att teckna sina pro rata-andelar i emissionen.

Garantiåtagandena består av en toppgaranti och en botten. Toppgarantin ligger på 48 Mkr och kommer från HealthCap. Resten av det garanterade beloppet, 229 Mkr, kommer från externa garanter. Det framgår inte vilka dessa är eller vad ersättningen till garanterna ligger på.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 56%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder