Oncopeptides företrädesemission tecknad till 94%

Bioteknikbolaget Oncopeptides företrädesemission av aktier tecknades till 94%. Inklusive garantiåtaganden om 6% blev emissionen fulltecknad bolaget får in 314 Mkr före kostnader.
Oncopeptides företrädesemission tecknad till 94% - sofia-heigis-880×587
Sofia Heigis, VD för Oncopeptides.

Oncopeptides har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden exklusive garanter blev 94%, varav 82% tecknades med stöd av teckningsrätter och 12% utan.

Emissionen var säkrad i sin helhet genom garanti- och teckningsåtaganden. Garanterna behöver bara ta 6% av emissionen. Det innebär att Oncopeptides tillförs 314 Mkr före emissionskostnader på 42 Mkr.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga för ”Kapitalbehov i trängt läge”.

Under teckningsperioden föll bolagets kurs från 4 kr till som lägst 2,88 kr. Under stora delar av teckningsperioden handlades den för 2,9 kr, vilket ändå var högre än teckningskursen på 2,60 kr, och det var tillräckligt för att få befintliga ägare intresserade av att investera i emissionen.

Emissionsguiden sätter med denna artikel punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.