Emissionsguiden inleder bevakning av Tingsvalvets företrädesemission

Fastighetsbolaget Tingsvalvet har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 60 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Tingsvalvets företrädesemission - Tingsvalvet
Tingsvalvet Fastighets styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i maj 2023. I bild bolagets fastighet i Askersund, Närke.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Tingsvalvet har beslutat att ta in 59,8 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Det är B-aktier som emitteras men ägare av samtliga aktieslag (A, B och pref) erhåller en teckningsrätt per aktie.

Sex teckningsrätter krävs för att teckna en ny aktie. Teckningskursen är satt till 26 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 6% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Motivet till emissionen är att finansiera Tingsvalvets verksamhet det kommande året och möjliggöra fortsatta fastighetsförvärv.

I början av 2022 ägde Tingsvalvet blott två fastigheter i Karlstad men har sedan dess lagt om strategin och gett sig ut på förvärvsräd i Mellansverige. Beståndet består nu av 34 fastigheter inom handel, lager & logistik, industri samt kontor.

Emissionen är säkrad till 100% genom teckningsåtaganden (78%) och garantiåtaganden (22%). Bakom åtagandena står ett antal befintliga aktieägare och externa investerare, heter det. De som nämns vid namn är VD Håkan Karlsson, vice VD Magnus Fält samt styrelseledamöterna Sven Engwall och Per Berggren.

Fördelning mellan tecknings- respektive garantiåtagandena samt belopp framgår inte på individnivå, men Tingsvalvet skriver att mer information är att vänta i prospektet. Garantiåtagandena har lämnats utan krav på ersättning.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 14,3%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder