Prickfritt i Tingsvalvets företrädesemission

Fastighetsbolaget Tingsvalvet genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 60 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar inga flaggor utan ser istället villkoren som förmånliga.
Prickfritt i Tingsvalvets företrädesemission - Tingsvalvet
Tingsvalvet Fastighets styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i maj 2023. I bild bolagets fastighet i Askersund, Närke.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Tingsvalvet har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra fastighetsbolaget 59,8 Mkr brutto. Kostnaderna väntas bli 1 Mkr eller 1,7% av emissionsbeloppet.

Kapitalanskaffningens motiv är att finansiera Tingsvalvets verksamhet det kommande året och möjliggöra fortsatta fastighetsförvärv.

I början av 2022 ägde Tingsvalvet blott två fastigheter i Karlstad men har sedan dess lagt om strategin och gett sig ut på förvärvsräd i Mellansverige. Beståndet består nu av 34 fastigheter inom handel, lager & logistik, industri samt kontor.

Emissionsguiden hittar inga flaggor i Tingsvalvets emission. Istället ser vi ett par faktorer som väger i den positiva vågskålen.

BRA VILLKOR

De flesta emissionsvillkor följer en gängse standard. Men ibland sticker något ut på ett positivt sätt och det är då värt att uppmärksamma. Det kan exempelvis handla om oväntat låga emissionskostnader eller storägare som agerar ovanligt generöst.

Majoriteten (78%) av emissionen är täckt av teckningsåtaganden. För de återstående 22 procenten har garantiåtaganden lämnats utan krav på ersättning, vilket givetvis är bra.

Bland de som lämnat tecknings- och garantiåtaganden märks Tingsvalvets VD Håkan Karlsson, vice VD Magnus Fält samt styrelseledamöterna Sven Engwall och Per Berggren.

Emissionskostnaderna på 1 Mkr är beskedliga och motsvarar 1,7% av emissionsbeloppet.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt prospekt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG