Energibolag lyfte på Wall Street

Börserna i New York visade styrka även under onsdagen efter signaler om en fortsatt avmattning i antalet nya fall av coronaviruset.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex stigit 0,9 procent till 29.551. Det bredare S&P 500-indexet var upp 0,6 procent till 3.379 och Nasdaqs kompositindex avancerade 0,9 procent till 9.726.

Sektorsvis presterade energibolag bäst, med stöd av ett stigande oljepris. Endast detaljhandelssektorn hamnade på minus med en marginell nedgång.

Antalet som dödats av coronaviruset har nu gått över 1.100 personer. Antalet bekräftade nya fall av coronaviruset i Kina var drygt 2.000 personer på tisdagen, därmed ytterligare en dag där antalet bekräftade nya fall minskade.

“Viruset är en osäkerhet men det verkar vara en hanterbar osäkerhet och jag tror det är så marknaden ser på det”, sade Chuck Cumello, vd på Essex Financial Services.

Bland enskilda aktier rasade Bed Bath & Beyond över 20 procent. Heminredningskedjans jämförbara försäljning minskade 5,4 procent under december och januari, de första två månaderna i räkenskapsårets fjärde kvartal. Bolaget hänvisar till färre butiksbesök, lagerproblem och högre prisnedsättning.

Nättaxitjänsten Lyfts prognos för 2020 blev en besvikelse för analytiker. Morgan Stanley, RBC Capital och D.A. Davidson har samtliga sänkt sina riktkurser efter tisdagskvällens kvartalsrapport. Aktien var ned över 10 procent.

Hälsovårdsbolaget CVS Health handlades runt oförändrat efter att resultat såväl som intäkter slagit Wall Streets estimat.

Teknikkonglomeratet Cisco, som släppte kvartalssiffror efter onsdagens stängning, steg knappt 2 procent.

På råvarumarknaden handlades oljepriset upp i kölvattnet av förhoppningar om att de positiva signalerna på virusfronten ska leda till en mindre efterfrågeminskning på råolja än befarat. WTI-oljan steg 2,7 procent till 51:50 dollar per fat.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var upp 3 punkter till 1,63 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här