Engelska fotbollsklubbar förlikas över försök att bilda europeisk superliga

De sex engelska fotbollsklubbar som försökte skapa en europeisk superliga har gått med på en förlikning på 20 miljoner pund, motsvarande 234 miljoner kronor, med Premier League. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor.
Chelsea-fans protesterar mot Super League.
Chelsea-fans protesterar mot Super League. Foto: AP Photo/Matt Dunham/TT
Bötessumman per klubb landar på knappt 40 miljoner kronor.

Klubbarna har också gått med på att tilldelas större böter och poängavdrag om de skulle försöka göra ett liknande drag i framtiden.

Superligan blev kortlivad. Den hölls inte ens veckan ut när den aviserades i mitten av april. Motståndet mot den var stort från fans, politiker, gamla och vissa nuvarande spelare till klubbarna. Tre av de 15 klubbar som permanent skulle ha en plats i ligan, Real Madrid, Barcelona och Juventus, har fortfarande inte formellt hoppat av.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco