Epiroc ersätter Essity i Swedbanks fokusportfölj

Swedbank gör en förändring i sin fokusportfölj som innebär att hygienbolaget Essity får lämna och i stället tas Epiroc in.
Epiroc ersätter Essity i Swedbanks fokusportfölj - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
Några viktförändringar sker också där vikten höjs med 2 procent i Hexagon och Volvo, medan vikten i Sandvik och Assa Abloy sänks med 2 procent.
”Vi ser att det fortsatt finns risk för att den kortsiktiga turbulensen kan hålla i sig ett tag, men att några av de faktorer som påverkat negativt den senaste tiden gradvis kan komma att klinga av och att investerare då kommer att påbörja sin positionering för 2021. Drivet av en fortsatt återhämtning i ekonomin, i kombination med låga räntor och stora stimulanser, höjs därför aktiedelen till en liten övervikt i vår investeringsstrategi för november. I samband med detta höjs också Sverige till övervikt”, skriver banken i sin uppdatering.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG