Epiroc förvärvar Stanley Infrastructure för 7,8 miljarder kronor

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Stanley Infrastructure, en global tillverkare av grävmaskinsmonterade tillbehör och handhållna hydrauliska verktyg, från Stanley Black & Decker.
Epiroc förvärvar Stanley Infrastructure för 7,8 miljarder kronor - Helena Hedblom, Epirocs VD
Helena Hedblom, Epirocs VD. Foto: Johanna Wallen/BILDBYRÅN

Det framgår av ett pressmeddelande.

Stanley Infrastructure, en verksamhet inom Stanley Black & Deckers affärssegment Industrial, är baserat i Milwaukie, Oregon, USA. Företaget designar, tillverkar och säljer tillbehör som vanligtvis används på grävmaskiner samt handhållna hydrauliska och batteridrivna verktyg för applikationer inom infrastruktur, anläggning, skrotåtervinning, demolering och järnvägsinfrastruktur. Varumärkerna inkluderar LaBounty, Paladin, Pengo och Dubuis.

Stanley Infrastructure har förväntade intäkter 2023 i spannet 450 till 470 miljoner dollar, motsvarande 4,6 till 4,8 miljarder kronor, en ebitda-marginal i spannet ”mid-to-high teens”, och 380 anställda, främst i USA. Verksamheten har tio centrala produktions-anläggningar i USA, Kanada, Frankrike och Kina. Den stora majoriteten av intäkterna genereras i Nordamerika.

Köpeskillingen uppgår till 760 miljoner dollar, motsvarande 7,8 miljarder kronor. Förvärvet finansieras helt med likvida medel med säkerställd finansiering genom en bryggfacilitiet.

Förvärvet är föremål för sedvanliga regulatoriska villkor och förväntas slutföras under första kvartalet 2024.

Epiroc håller en webbsänd telefonkonferens idag kl. 15.30 för att presentera förvärvet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets