EQT: Detta skulle attrahera många investerare

I en intervju med SvD radar EQT:s vd Christian Sinding upp fördelarna med en börsnotering. Samtidigt understryker han att inget beslut är taget i frågan.

När Nordens största riskkapitalförvaltare EQT söker kapitaltillskott är de två spåren som har diskuterats antingen en privat investerare eller en börsnotering.

I en intervju med SvD uttalar sig EQT:s vd Christian Sinding positivt kring noteringsmöjligheten.

– Det positiva med börsen är att det går att ta in kapital löpande. Inte bara vid ett enda tillfälle, säger han till SvD och fortsätter:

– Vi välkomnar också den publika miljön som en börsnotering innebär. Vi har en öppen och stark företagskultur som vi tror skulle attrahera många investerare.

EQT betonar dock samtidigt att det inte har tagits något formellt beslut i frågan. Ett beslut väntas istället tas någon gång under tredje kvartalet, när alternativen är utvärderade.

Senast i går, tisdag, skrev den danska tidningen Børsen att EQT siktar på en börsnotering i september. Tidigare i juni rapporterade Financial Times att EQT för samtal med investerare om en potentiell notering som formellt skulle presenteras i slutet av just september.

Affärsvärlden skrev också, i början av året, om en annalkande notering. ”Det lutar mot en dubbelnotering i Zürich och Stockholm. De är ute och träffar investerare, i första hand AP-fonderna”, sade en källa då till Affärsvärlden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.